Salus

Salus е компания, която от години се занимава с изграждането на дизайна и създаването на различни автоматизиращи устройства за отоплителната индустрия. В портфолиото на Salus може да намерите модерни възможности за контрол на всякакъв вид отоплителни съоражения.

Salus

Кои са Salus?

Както вече споменахме Salus са фирма, която е от години на пазара. Те се занимават с изработката на устройства за отоплителния сектор. Тези устройства дават възможност на хората да се справят с различни препятствия, които могат да срещнат, когато се опитват да автоматизират даден процес. В портфолиото си имат дузина термостати, датчици за контрол, за поток и други машинки, които могат да Ви бъдат супер полезни, когато искате да автоматизирате даден процес.

Пример за автоматизиран процес.

Наскоро написах статия за това какво е ел задвижка. Даже мисля, че снимките, които използвах за самата статия са на ел задвижка, на Salus. Това е един много добър пример за това какво може да автоматизирате, но със сигурност не е единствения.

Един друг много добър пример за това какво може да автоматизирате с устройство на Salus, би било щора. Да, няма директно нещо общо с отоплителната индустрия, но не е и нужно. Salus предоставят всякакъв вид устройства за автоматизация. Пример за такова устройство би бил RS600 – Smart Relay/Контролер за щори и осветление. Това устройство може да се ползва и за други работи, не само за щори и за осветление. На практика играе ролята на прекъсващ агент. Може да Ви бъде полезно за много неща. Примерно ако искате да прекъснете дадено действи при изпълнени условия, това реле може да Ви свърши перфектна работа за тази цел.

Има и други примери, които мога да Ви дам. Примерно може да искате да контролирате пръскачки на двора. Това също може да стане с продукт на Salus. Пример за такъв продукт би бил EP110 – Електронен таймер-програматор за повърхностен монтаж, едноканален, който Ви дава възможност да прекъсвате дадено действие спрямо предварително зададено време. Отнова играе ролята на реле, но може да си нагласяте време, в което искате дадено действие да бъде или да спре да бъде извършвано.

Ценови диапазон – Заслужават ли си?

Въпоса при автоматизирането на даден процес е в това дали си заслужава. Особено при по-възрастните хора, които са свикнали сами да си вкарват въглищата е труден процеса на обяснение за това какви са ползите при автоматизацията на даден процес.

А какви са ползите в действителност от автоматизирането на процес с Salus?

Ами много просто. Когато един процес е автоматизиран той най-малкото Ви спестява огромно количество от време. Другото, което Ви спестява е пари. Да пари, защото, когато автоматизирате един процес, той става по рентабилен, това е доказано с времето. Това е и същата причина, поради която пелетните камини и пелетните котли се водят по икономични от дървените камини и дървените котли. Защото са автоматизирани, процеса при тях е автоматичен, те влизат в модулация при достагне на дадено условие и работят, само колкото да поддъжат температурата желана от собственика на устройството.

Така че с ръка на сърце мога да Ви кажа, че да, заслужават си. Може да Ви се сторят малко скъпи, особено някои от тях, но напълно си заслужават, защото в дълъг аспект, ще Ви спестят доста пари.

Но каква е цената в действителност много зависи от устройството, което Ви трябва. Примерно ако искате да автоматизирате процеса при подово отопление, в зависимост от това дали искате кабелни термостати или безжични такива, цените мога да варират.

Примерно един жичен термостат за подово отопление HTR230 би могъл Ви струва нещо от порядъка на 67лв. с ДДС. Това е цена, която вадя директно от интернет. Естествено ако отидете в някой магазин, обикновенно правят отстъпки, така че може да го вземете и за около 63лв. Но това е само пример, много зависи от това какво ще правите, и какво точно ще ви трябва, за да го направите. Все пак към едно подово отопление, няма само един термосатат, има ел задвижки, може да има шина за контрол на ел задвижките и други неща.

Заключение

Salus са фирма, която е специализирана в изработката на устройства за отоплителния сектор, но и не само. Те могат да бъдат полезни, когато се опитваме да автоматизираме даден процес, както за пример е при подовото отопление. Те имат широка гама от продукти – термостати, релета, датчици, които могат да бъдат полезни при автоматизацията на различни видове процеси.

Salus са фирма, която държи на качеството на продуктите си, цените са им достъпни и не са много високи спрямо цените на останалите марки продукти.

Техните продукти могат да бъдат използвани за много неща. От автоматизиране на отоплителен процес до това да измерите колко е температурата в другата част на стаята.

Продукти